Podcast #54 – GPS vs Smartphone

Nummer 54 er klar.. Denne gang er tema’et GPS vs Smartphone.. Vi snakker med Sangild om det, samt om forskellen på hvad du ser på Google Maps og hvad du ser i virkeligheden.

Indhold:

[00:00] Intro
[06:48] Siden sidst
[23:48] Maker event
[28:01] Telefonsvareren
[32:37] Sangild om GPS vs Smartphone
[54:15] Sangild om GPS vs kort
[1:01:38] slut

 

4 thoughts on “Podcast #54 – GPS vs Smartphone

 1. En lille kommentar fra en “gammel” rotte, om at undvære sin GPS.
  For lidt over et år siden, da rygterne om at Oregon 6×0’eren kom, besluttede jeg mig til at sælge min 550’er. Jeg ville så bruge min telefon indtil jeg fik 600’eren hjem. (release blev udsat og udsat)
  I den måned der gik før jeg fik lånt min fars O450’er, gik min lyst til at geocache helt i kælderen – uden en rigtig GPS, ville jeg nok stoppe med at geocache!!! Ikke at jeg aldrig bruger telefonen, men det er kun i nødsituationer.

 2. Jeg tror Brian fik forvekslet GLONASS og WAAS/EGNOS
  GLONASS (Globalnaya navigatsionnaya sputnikovaya sistema) og WAAS (Wide Area Augmentation System) er IKKE det samme, og har intet med hinanden at gøre, GLONASS er et satelit system – Det russiske modstykke til den amerikanske GPS (Global Positioning System)
  WAAS, er et hjælpe system til GPS, som kan forbedre nøjagtigheden.. I Europa bruger vi den variant der hedder EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service), (oftest satelit #37 og #39,) som også kan benyttes til både GPS, GLONASS og det kommende europæiske satelit navigationssystem Galileo.

 3. Hej P & E
  Som sædvanlig lyttede jeg til jeres podcast…. selvom det var den sidste 😉
  Det med kort kontra GPS.
  Det fremgår ikke klart i jeres diskussioner, men hvis man ser på kortet på sin gps/smartphone er usikkerheden jo også at finde på kortet, for ens placering er jo afhængig af nøjagtigheden for hvordan ens placering er på et kort.
  Det problem har man ikke på pc’en, da den kun forholder sig til koordinatet, og derfor altid er det samme sted.

  bendtsen & hund

  • Bendtsen: Du har vist ikke forstået problematikken. Det handler ikke om ens egen placering (som er GPS-afhængig og dermed usikker), men om cachens placering (som er fikseret på kortet og GPS-uafhængig).

   vh
   Sangild

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.